Wat is een kok aan huis?

Dat is een vraag die ik vaak krijg! En ik dacht ik wijd er een blog aan.

De term kok aan huis wordt door vele mensen gebruikt en ook bedrijven gebruiken hem om hun cateringsdiensten onder de aandacht te brengen. Over het algemeen betreft het een (chef)kok die zijn voorbereidingen voor een diner heeft gedaan in zijn voorbereidingskeuken en in een onbekende keuken de gerechten afmaakt en serveert. De mate van service is zeer afhankelijk van de wensen van de gastheer of vrouw.

tafel bij popup diner

Hierboven een foto van een tafel gedekt in een boerenloods, met een wand van aardappelcontainers.

De meest diners vinden in de thuissituatie plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van de keuken om de gerechten af te maken. De tafelaankleding kan dan verzorgd worden maar vaak vinden de gastheer of -vrouw het juist leuk om hier hun eigen stijl aan te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als kok aan huis neem ik vaak alles wat met het diner te maken heeft mee, behalve de stoelen en de tafels. Bij grotere groepen huur ik die vaak, die worden dan een dag van te voren geleverd en naderhand ook weer opgehaald, zo hoef je dus zelf niet alles in huis te hebben!

Verder zorg ik voor servies, bestek, servetten, glaswerk en planken voor brood.

Zo ontstaat er al gauw een fijne plek waaraan het goed tafelen is. Het tempo op de avond is dan uiteraard afgestemd op de gasten, en sluit naadloos aan bij de behoeften.

Wat kost een kok aan huis?

Dat is 1 van de meest gestelde vragen! Uiteraard is dit zeer afhankelijk van de wensen qua menu en niveau van service. En ook de groepsgrootte is hierop van invloed. Een diner voor 6 kost nagenoeg evenveel tijd als een menu voor 20 dus de couvertprijs zal bij 6 personen een hoger zijn. Als richtprijs kun je uitgaan van €60 tot €75,- voor een 4 gangenmenu. Het spreekt voor zich dat er duurdere dagen zijn bijvoorbeeld de zaterdagavonden of feestdagen als pasen en kerst.

Ik heb een filmpje gemaakt om een goede indruk te geven hoe een kok aan huis te werk gaat:

 

Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden dan kunt u een kijkje op mijn website nemen: Wouters Keuken.

Daar is ook een contactformulier waar u uw vragen kunt stellen of direct een boeking plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *